Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

Ongelmia Ouluhallissa

Share |

Torstai 31.1.2013 klo 0.17 - Jari-Pekka Teurajärvi


Ongelmia Ouluhallissa

Jalkapallovalmentajana olen havainnut pari ongelmaa Ouluhallin käyttöön liittyen. Kyseisten ongelmien ratkaisu ei vaadi ihmeitä, eikä suuria taloudellisia panostuksia. Jalkapalloilijoista ainoastaan juniorit pystyvät käyttämään Ouluhallia harjoittelupaikkana, koska Ouluhallin pelialusta on varsin kova. Aikuisilla ei jalat kestäisi pelaamista kyseisellä alustalla. Ouluhallin jalkapallokentän kolmella lohkolla tilaa usealle juniorijoukkueelle. Hallissa harjoitteleekin parhaillaan jopa 9 joukkuetta jalkapalloilijoita heille varatulla kenttäalueella.

Pukukopit vajaakäytöllä

Käytäntönä on että jalkapallokenttä on jaettu kolmeen lohkoon ja jokainen lohko saa käyttöönsä yhden pukuhuoneen. Yhteen pukuhuoneeseen ahtautuu samaan aikaan siis parhaillaan kolme juniorijoukkuetta valmentajineen ja huoltajineen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että pukuhuoneessa pitäisi mahtua toimimaan 60-100 ihmistä yht'aikaa. Samalla useita pukuhuoneita on tyhjillään. Laskujeni mukaan Ouluhallissa on kuusi isoa pukuhuonetta ja kahdeksan pientä.
  • Ehdotan että pukuhuoneet otettaisiin tehokkaampaan käyttöön.


Liian pieni lämmittelyalue

Joukkueiden lämmittelyyn eli "aukaisu-/koordinaatioharjoitteluun" on varattu alue Ouluhallin länsipäädystä. Alue on varsin pieni, mutta suurin ongelma on ollut se, että lämmittelyalue on yleensä täynnä kaikenlaista sinne kuulumatonta tarpeistoa, jolloin lämmittely on lähes mahdotonta suorittaa. Tilannetta ei helpota se, että lämmittelyalueelle pitäisi mahtua yht'aikaa 6-9 jalkapallojoukkuetta. Lisäksi vastaavankokoinen alue Ouluhallin itäpäädystä on myös varattu kaikenlaiselle tarpeistolle, vaikka sekin voitaisiin hyödyntää lämmittelyalueena.

  • Ehdotan että lämmittelyalueet pidettäisiin tyhjänä ylimääräisestä tarpeistosta.
  • Ehdotan että Ouluhallin itäpäädyn tila otettaisiin käyttöön joukkueiden lämmittelyyn.

lammittelyalue.jpg

lammittelyalue_joukkueille_2.jpglammittelyalue_joukkueille.jpgitapaaty2.jpgitapaaty.jpg

Välitän ehdotukseni Sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäsenelle Sebastian Tynkkynen (ps) sekä varajäsenelle Kim Ahonen (ps).

LÄHTEET:
Ouluhalli
Ouluhalli 2012 ohjeet

Avainsanat: Ouluhalli, jalkapallo, lämmittelyalue, pukuhuoneet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini