Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

Valkea - pahuuden pesä

Share |

Perjantai 24.3.2017 klo 12.30 - Jari-Pekka Teurajärvi


Suomalaiset tietävät, että on vaarallista liikkua Helsingin rautatieasemalla ja sen tunneleissa yksin iltaisin tai yöaikaan.

Ouluun on syntynyt vastaavanlainen pahuuden pesä, kuin Helsingin rautieasema. Tuo paikka on kauppakeskus Valkea. Yhteneväistä Helsingin rautatieaseman ja Oulun Valkean välillä on tilojen ympärivuorokautinen aukiolo sekä lämpimät sisätilat kaupungin keskustassa.

Valkea on huumemyynnin keskus

Valkeassa myydään avoimesti huumeita ja kaikkea mahdollista mustanpörssin artikkelia. Oululaisten vanhempien olisi hyvä tietää, että omia teini-iässä olevia lapsia ei tulisi päästää Valkeaan yksin tai iltaisin.

Osallistuin maanantaina Valkeassa järjestettyyn vaalipaneeliin. Todistin omin silmin, kuinka poliisi suoritti huumejengin pidätyksen Valkean sisätiloissa. Tämä kaikki tapahtui aikana, jolloin Valkeassa kulkee täysin tavallisia kansalaisia ostoksilla.

Valkeassa harjoitetaan saalistusta, jonka kohteena ovat alaikäiset lapset

“Kuvio menee siten, että ensin voitetaan nuoren luottamus ja heitä houkutellaan lähtemään maahanmuuttajataustaisten henkilöiden asunnolle muun muassa lupaamalla alkoholitarjoilua. Asunnolla tytöille todellakin juotetaan alkoholia, jotta miehet pääsevät lopulliseen tavoitteeseensa. Kun tyttö on riittävän puolustus- ja harkintakyvytön, useampi nuori mies käyttää häntä seksuaalisesti hyväksi.”

Kysymyksessä on tietenkin raiskaus ja lapsen törkeä seksuaalinen hyväksykäyttö. Oulussa nähtiin uudenvuoden yönä juuri edellä kuvattu kuvio. Kaksi alaikäistä tyttöä houkuteltiin Valkeasta Tuirassa sijaitsevaan asuntoon, jossa raiskaus tapahtui. Saamieni tietojeni mukaan tytöt olivat 13-vuotiaita.

Vastaavia tapauksia on ollut muuallakin Suomessa. Yhteinen tekijä näille ovat lämpimät julkiset tilat, alaikäiset ja ulkomaalaistaustaiset miehet sekä alkoholi ja huumeet.

Rotuaarin kattaminen

Oulussa on suunniteltu kävelykatu Rotuaarin kattamista. Olen uudistusmielinen ja kannatan hanketta mikäli sitä ei rahoiteta pelkästään veronmaksajien taskusta.

Ensin tulisi kuitenkin ratkaista Valkean ongelmat, jotta emme laajenna pahuuden pesää koko Oulun keskustan laajuiseksi. Nykyisellään ongelmaan on helpompi tarttua, koska valvottava alue on varsin pieni.

Valkeassa tulisi olla ympärivuorokautinen vartiointi ja valvonta.

Valkean turvallisuusongelmat kauppakeskuksen tiedossa

Kauppakeskus päätettiin sulkea miehiltä yhdeksi illaksi, koska siellä oli tarkoitus järjestää naisille suunnattu tapahtuma. Asiaa perusteltiin näin: “kesäkadun sulkemisella halutaan taata tapahtuman onnistuminen ja turvallisuus.”

Tämä osoittaa sen, että kauppakeskuksen tiedossa on Valkean ongelmat, mutta ongelmaa ei haluta hoitaa pitkäaikaisella ratkaisulla.

Jari-Pekka Teurajärvi (kesk.), Oulu
teurajarvi@hotmail.com / 0408073847

 

LÄHTEET

Avainsanat: huumeet, turvallisuus


Kommentit

28.3.2017 13.14  Anonyymi

Onko Kaleva pistänyt boikottiin tämän kirjoituksen takia ?

Mielestäni nyt isketiin kovaa ja korkealta.
Taisi olla Kalevalle liikaa ?

29.3.2017 9.50  Jari-Pekka Teurajärvi

Kalevan päätoimittajalta tuli viesti: "yhteistyömme päättyy tähän". Kaleva poisti kaikki kirjoitukseni heidän sivustoltaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini