Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

"Aina tulevat seuraavat vaalit"

Share |

Perjantai 28.11.2014 klo 22.25 - Jari-Pekka Teurajärvi


Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri ry:n hallituksen puheenjohtaja Paula Juka on päättänyt luopua puheenjohtajan tehtävästä meneillään olevan kauden päätyttyä. Olen tehnyt viimeisen vuoden aikana paljon yhteistyötä puheenjohtajamme kanssa. Suurinpina projekteina mainittakoot Oulun Osuuspankin edustajiston vaalit 2013, osuuskauppa Arinan edustajiston vaalit 2014 ja Europarlamenttivaalit 2014. Sekä Osuuspankin että Arinan edustajiston vaaleissa toimin projektipäällikkönä eli vaalipäällikkönä, vaikka tittelini taisi olla jotain muuta. Hommia ei tehdä titteleiden vuoksi, vaan mahdollisimman hyvän yhteisen tavoitteen saavuttamisen vuoksi. Edustajiston vaalien lopputulos oli erinomainen. Oulun Osuuspankin edustajistoon saimme 3 kertaa enemmän perussuomalaisia edustajia verrattuna edellisiin vaaleihin. Osuuskauppa Arinan edustajistoon saimme 7 kertaa enemmän edustajia verrattuna edellisiin vaaleihin. Europarlamenttivaaleissa toimin Oulun Perussuomalaiset ry:n toimeksiannosta Rotuaarin vaalikylän projektipäällikkönä (jälleen kerran tittelini oli tietysti ihan jotain muuta).

Olen koulutukseltani insinööri ja työnteko on ollut usein projektiluontoista, kuten edellä mainitut projektit. Olen ollut maailman suurimman matkapuhelinyhtiön palveluksessa yli 12 vuotta. Tarkalleen ottaen 4530 päivää. Työni on ollut erittäin haastavaa asiantuntijatyötä globaalissa monikulttuurisessa toimintaympäristössä. Olen nähnyt kymmeniä eri organisaatioita ja erilaisia toimintamalleja sekä johtajia. Olen tavannut ihmisiä työni merkeissä useista eri kulttuureista ja maanosista. Olen valvonut suomalaisten sekä kiinalaisten alihankkijoiden työtehtäviä. Olen ollut vastuussa matkapuhelimen toiminnallisuuksista, joita ovat käyttäneet sadat miljoonat ihmiset ympäri maapalloa. Tiedän miten organisaatiota ei kannata rakentaa tai johtaa. Olen nähnyt myös hyvin toimivia organisaatioita. Olen nähnyt hyviä ja huonoja johtajia. Luulen tietäväni, että miten hyvä organisaatio rakennetaan ja miten sitä johdetaan.

Edellä mainitut perussuomalaiset projektit ovat onnistuneet hyvin, johtuen hyvästä tiimistä ympärilläni. Ainoastaan hyvällä yhteistyöllä voidaan asetetut tavoitteet saavuttaa. Vaaliprojekteissa minulla on ollut ehdokkaiden lisäksi erinomaisena apuna Arto Kivimäki. Hän on tehnyt valtavan määrän pyyteetöntä työtä puolueen eteen. Rotuaarin vaalikylässä kävi talkoilemassa noin kolmekymmentä henkilöä reilun kahden viikon aikana. Talkoolaisia tuli ympäri maakuntaa aina Pudasjärveltä ja Siikajoelta asti. Huomattavaa on, että talkoolaisia tuli myös maakuntarajojemme ulkopuolelta Simoa ja Kokkolaa myöten. Ilman talkoolaisia olisi Rotuaarin vaalikylän PS-koju ollut autio.

Projektien onnistumista on edesauttanut myös piirin puheenjohtajalta saatu tuki ja luottamus. Luottamuksen olen varmaankin ansainnut tekemällä sen mitä olen luvannut, enkä ole luvannut sellaista mitä en pysty toteuttamaan. Lyhyesti sanottuna "Saat mitä tilaat". Olen myös tiedottanut projektien etenemisestä mahdollisimman tehokkaasti, jolloin kenenkään ei ole tarvinut elää epätietoisuudessa tai kysellä projektien etenemisen perään. Sisäisen tiedottamisen lisäksi olen joutunut haastaviin ulkoisen tiedottamisen tehtäviin. Erityisesti osuuskauppa Arinan edustajiston vaalien osalta jouduin hoitamaan paljon ulkoista tiedottamista johtuen siitä, että havaitsimme merkittäviä puutteita vaalien järjestelyissä. Kyseisten osuuskauppa Arinasta johtuneiden epäselvyyksien vuoksi projektin päättäminen myös venyi ainakin kuukaudella. Arina kuitenkin loppujen lopuksi myönsi virheet ja sain neuvoteltua hyvän sopimuksen niille meidän ehdokkaista, jotka kokivat tulleensa kaltoin kohdelluiksi.

Kesäkuun jäsenvaaleissa kamppailtiin paikoista eduskuntavaaliehdokkaaksi ja oululaisista miesehdokkaista ainoastaan Sebastian Tynkkynen sai enemmän ääniä kuin minä. Hylkäsin kuitenkin eduskuntavaaliehdokkuuteni, kun puheenjohtaja pyysi minua alkamaan Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piirin vaalipäälliköksi eduskuntavaaleihin 2015. Tiesin, että vaalipäällikkönä saan hommattua Perussuomalaisten Oulun vaalipiirin listalle enemmän ääniä kuin ehdokkaana. Halusin laittaa yhteisen edun oman etuni edelle.

Yhteistyömme puheenjohtajan kanssa on ollut erittäin tiivistä ollessani vaalipäällikkönä (kyllä, nyt tuo tittelikin on virallinen). Olen oppinut, että puheenjohtajamme on viisas nainen. Hän osaa olla tarvittaessa varsinainen rautarouva, mutta ei puutu jäsenten tekemisiin jos ei ole tarvetta. Hän kysyy asioihin muiden mielipidettä, mutta tekee päätökset oman harkintansa mukaan. Hän miettii sanansa tarkasti ja hänellä leikkaa nopeasti.

Hän on evästänyt piirin paikallisyhdistysten puheenjohtajia uuden puheenjohtajan valinnassa seuraavasti: "Puheenjohtajalta vaaditaan ja odotetaan paljon. Vastuullisuus, tasapuolisuus, yhteistyökykyisyys, tavoitettavuus, ahkeruus, ym. Puheenjohtaja on 'keulakuva', joka luotsaa piiriä eteenpäin ja tuleviin vaaleihin". Paikallisyhdistysten puheenjohtajien odotetaan evästävän piirin syyskokoukseen lähettämiään äänioikeutettuja edustajia edellisen mukaisesti.

Puheenjohtajan päätös luopua puheenjohtajan tehtävästä tuntui epätodelliselta, koska hän on toiminut puheenjohtana koko sen ajan kuin olen ollut Perussuomalaisten toiminnassa mukana. Hänen asemansa on ollut niin vakaa, etten ole koskaan edes kuvitellut mitään toisenlaista vaihtoehtoa tilalle. Hän on ollut ikään kuin vakiokalustoa, pysyvää sellaista.

Suurena luottamuksen osoituksen minua kohtaan, hän sanoi: "Olin ajatellut sinua tilalleni". Kuten aina, hän antaa aikaa suurille päätöksille. Mietin asiaa viikon verran. Minulle vapautuu noin 500 tuntia lisää vapaa-aikaa vuodessa, koska lopetin jalkapallovalmentajan tehtävät tänä syksynä. Tuo on työviikkoina mitattuna noin 13 täysipäiväistä työviikkoa. Eli riittävästi aikaa minulla olisi. Tärkeinpänä periaatteenani luottamustehtävien osalta pidä sitä, että otan vastuulleni vain sen verran, mitä pystyn kunnialla ja erityisellä huolellisuudella hoitamaan. On tärkeää huolehtia myös siitä, että aikaa jää perheelle, kavereille ja harrastuksille.

Olen puheenjohtajan pyynnöstä päättänyt antaa luvan esittää minua Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri ry:n puheenjohtajan tehtävään vuodeksi 2015. Piirin syyskokouksen äänivaltaiset kokousedustajat tekevät lopullisen päätöksen puheenjohtajasta ja toivon saavani laajan tuen taakseni.

28.11.2014
Jari-Pekka Teurajärvi


Kommentit

29.11.2014 22.14  Yrjö Puurunen

Olen tuntenut Paulan viime eduskuntavaalien alusta asti. Olen samaa mieltä kuin sinä. Paula on murteella puhuva rautarouva. Antaa tilaa toisillekin tehdä ne työt mihin ovat ryhtyneet.
Lupauksesi lähteä ehdolle seuraavaksi puheenjohtajaksi on erittäin hyvä juttu. Nyt tarvitaan näkemystä ja kokemusta ison piirin johtamisessa. Olen itse huomannut tällä vaalikaudella, kuinka piirien sisälle on kasvanut erilaisia jännitteitä. Nopeasti kasvaneessa joukossa on osalla väkeä haluja ja pyrkyjä enemmän kuin on aitoa halua tehdä työtä puolueen yhteisen hyvän eteen.
Mikäli sinut valitaan tehtävään, olet saanut todella vaativan tehtävän hoidettavaksesi. Uskon sinun selviytyvän kokemuksiesi kautta. Riitaisuuksien keskellä joukot kaipaavat hyvää ja lujaa johtajaa. Toivotan sinulle onnea puheenjohtajan vaaliin!

3.12.2014 1.07  Jari-Pekka Teurajärvi

Kiitos Yrjö kunnustuksesta, sitä todella tarvitaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini