Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

Kreikkaan ei enään euroakaan Suomesta

Share |

Maanantai 13.7.2015 - Jari-Pekka Teurajärvi


Pallo on nyt Kreikkalaisilla. Kreikan tulisi hyväksyä kolmannen tukipaketin ehdot ja tämän jälkeen muutamat euromaat, kuten Suomi päättää antavatko lisää rahaa Kreikkaan.

En usko Kreikkalaisten ehtoja hyväksyvän, koska tukipaketin ehdot ovat käsittääkseni "tiukemmat" kuin mitä Kreikan kansanäänestyksessä olleet "ehdot" olivat. Muutenhan Kreikka toimisi kansan tahdon vastaisesti.

Jos kuitenkin Kreikka hyväksyisi tukipaketin ehdot mukisematta, tulisi asia Suomen osalta vielä uudelleen päätettäväksi. Tällöin Suomella olisi ainakin kaksi vaihtoehtoa: Antaa lisää rahaa Kreikkaan tai olla antamatta.

Perussuomalaisena en näe kuin yhden vaihtoehdon: Kreikkaan ei saa antaa enää euroakaan!

Miksi näin? Siksi, ettei Kreikan tilanne ole parantunut nykyisellä tukipakettipolitiikalla, vaan päinvastoin heikentynyt. Kaikki rahat mitä Kreikkaan ollaan puskettu, tullaan menettämään, lukuunottamatta muutamaa sataa miljoonaa joista on "vakuus" Suomen osalta.

Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana tulevien vuosien energiani palaisi siihen, että selittelisin turuilla ja toreilla perussuomalaisten takinkääntöä kreikka-asiassa. Kreikka-asia on mielestäni perussuomalaisten kynnyskysymys hallitusohjelmassa.

Hallitusohjelmassa on perussuomalaisten ansiosta selkeä kirjaus kreikka-asian osalta: Ei enää rahaa Kreikkaan tai muihin maihin!

Luotan kreikka-asian osalta puolueemme puheenjohtajaan, puolueemme ministereihin ja puolueemme kansanedustajiin.

Mikäli kreikka-asia hoidettaisiin perussuomalaisten enemmistön sekä koko Suomen kansan enemmistön tahdon vastaisesti sekä Kreikan kansan enemmistön tahdon vastaisesti, olisi päätös täysin demokratian vastainen!

Mikäli Kreikkaan annetaan kolmas tukipaketti ja rahaa suomalaisten veronmaksajien taskuista, tulisi perussuomalaisten lähteä hallituksesta.

Mikäli Kreikkaan annettaisiin Suomesta rahaa ja siitä huolimatta perussuomalaiset jatkaisivat hallituksessa, olisin valmis harkitsemaan puolueesta eroa ja näin tiedän monen muinkin harkitsevan. Tällöin perussuomalaiset rp ei olisi enää se puolue johon liityin ja jonka arvoja sekä asialinjaa olen pitänyt kaikista puolueista ylivoimaisesti parhaana suomalaisten kannalta.

Avainsanat: EU ja Kreikka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini