Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

Kuka ottaa vastuun lisääntyvistä yksittäistapauksista?

Share |

Maanantai 7.9.2015 klo 14.32 - Jari-Pekka Teurajärvi


Julkaisen kirjoitukseni poikkeuksellisesti vain blogissani, koska en usko valtamedian sitä mielipidesivuistoillaan julkaisevan. Lisäksi kirjoitukseni on sen verran pitkä, että se on parempi julkaista kokonaisena kuin tiivistelmänä.

Media on erittäin suuri mielipidevaikuttaja. Vanha kansanviisaus sanoo, että ”kun jotain asiaa hoetaan riittävästi, muuttuu se totuudeksi”. Valtamedian käyttäytyminen meneillään olevan turvapaikkahakijavyöryn osalta palauttaa mieleeni vuoden 1994, jolloin suomalaiset saivat äänestää kannastaan Euroopan unioniin liittymisen osalta. Tuolloin valtamedioiden kesken oli tehty ”salainen” sopimus, että EU:sta ei kirjoitetaan mitään negatiivista ennen kansanäänestystä. Lopputuloksena 56,9% suomalaisista äänesti Euroopan unioniin liittymisen puolesta.

Kalevan pääkirjoituksessa 6.9.2015 päätoimittaja Kyösti Karvonen antaa ymmärtää, että suurin osa suomalaisista eli hänen nimittämänsä hiljainen enemmistö, haluaa Suomeen turvapaikanhakijoita. Hänen mukaansa viidennes eli 20% vastustaa ajatusta. Mitään oikeaa tilastotietoa Karvosella ei ole tarjota väittämänsä tueksi. Tuo Karvosen mainitseman 20% tulkitsen perussuomalaisten kannatusprosentiksi. Lisäksi tulkitsen kirjoituksen propakandaksi, jota valtamedia syöttää kansalle liittyen turvapaikanhakijoihin.

Eräs suomalainen näyttelijä kertoi hiljattain, ettei ole koskaan tavannut yhtäkään persua. Hänen sanottiin elävän punavihreässä kuplassa. Olen havainnut eläväni vastaavalaisessa kuplassa, sillä en ole kuullut lähiviikkoina verkostostani yhtään kommenttia, jossa olisi erityisesti kannatettu turvapaikahakijoiden tuloa Suomeen. Tiedän kuitenkin, että tuttavistani muutama ajatusta kannattaa ja tämän näkyy myös heidän puoluetaustassansa.

Vaihtoehtomedia tuo päivittäin esille faktoja, joita valtamedia meille unohtaa kertoa. Tämä mielestäni rapauttaa luottamusta valtamediaan. Luottamuspula valtamediaan näkyy mm. jatkuvana tilaajamäärän vähentymisenä. Toki tilaajamäärän vähentymiseen vaikuttaa myös median digitalisoituminen. Digitaalisessa mediassa suuren osan haukkaa kuitenkin vaihtoehtomedia.

Juha Sipilän ilmoitus ottaa tyhjillä olevaan Kempeleen asuntoon turvapaikanhakijoita on jalomielinen. Näin ajattelevat myös matkaa tekevät tai suunnittelevat turvapaikanhakijat. Tämä lisää Suomen potentiaalia hyvänä turvapaikkana ja Sipilän ilmoitus onkin uutisoitu pitkin Eurooppaa ja tieto on edennyt myös turvapaikanhakijoiden tietouteen. Pitäisikö nyt alkaa moralisoida niitä 500 000 suomalaista, joilla on tyhjillään oleva kesämökki, että miksi ette ota turvapaikanhakijoita mökkeihinne? Mielestäni paras ja yhteiskunnalle halvin tapa on tuo Sipilän malli, mutta se ei valitettavasti ratkaise ongelmaa, vaan pikemminkin kasvattaa sitä.

Tilanteeseen ei tunnu olevan kuitenkaan mitään ratkaisua, koska käytännössä Schengen ja Dublin sopimukset ovat mitätöityneet. Euroopan unioni epäonnistui täydellisesti turvapaikanhakijoiden vyöryessä unionin alueelle. Ainoa nopea Euroopan laajuinen ratkaisu olisi pakottaa rauha konfliktialueille ja nujertaa ISIS, tällöin myös turvapaikanhakijat saataisiin palautettua kotimaahansa. Tuollaista ratkaisua ei ole kuitenkaan näköpiirissä, joten meidän täytyy arvioida tilanteen seuraukset.

Tulevaisuuden Suomi tulee olemaan erilainen paikka. Turvapaikanhakijoista selkeästi suurin osa on nuoria miehiä. Toimittajan kysyessä Matti Nykäseltä, että mikä on mielessä, vastasi Matti: "No pilluhan se on aina mielessä mutta hypätään nyt ensin!". Miehenä voin allekirjoittaa Matin letkautuksen. Oikeusministeriön vuonna 2012 teettämän selvityksen mukaan joka kolmas raiskausrikoksesta tuomittu on ulkomaalaistaustainen. Perustekomuotoisissa raiskauksissa ulkomaalaistaustaisten tekijöiden osuus oli selvityksen mukaan 34 prosenttia ja törkeissä tekomuodoissa 41 prosenttia. Afrikassa syntyneiden Suomessa asuvien henkilöiden raiskausrikosten todennäköisyys 12-kertainen kantaväestöön verrattuna. Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa syntyneiden henkilöiden kohdalla todennäköisyys on vieläkin korkeampi, peräti 13-kertainen. Tilastot löytyvät helposti googlettamalla.

Demaritaustainen Oulun vastaanottokeskuksen johtaja Sirpa Kansanaho syyllisti suomalaisia miehiä ja vähätteli ulkomailla syntyneiden osuutta raiskauksissa Sanginjoella järjestetyssä paikallisen hätämajoituskeskuksen infotilaisuudessa: ”Jos me aletaan miettimään sitä, että kuka raiskaa Suomessa eniten… suomalainen mies. Anteeksi vaan, pojat ja miehet.” .

Tilastojen ja meneillään olevan turvapaikkahakijamäärän osalta voisi joku valveutunut tutkija ennustaa, että lähitulevaisuudessa tilastot muuttuvat siten, että Sirpa Kansanaho saa vaihtaa sanan suomalainen tilalle ulkomaalainen.

Valtamedia vyörytti silmiimme kuvan pienestä Välimereen hukkuneesta turvapaikanhakijapojasta. Näky tärähtää kenen tahansa inhimillisen ihmisen tajuntaan ja saa tunteet pintaan. Uutiskuvalla haluttiin nostaa kansalaisten auttamishalukkuutta ja samalla syyttää maahanmuuton vastustajia hirviöiksi. Vaihtoehtomedia julkaisi pian totuuden tapauksesta: Perheen isä oli lähettänyt muun perheen Eurooppaan paremman sosiaaliturvan perässä, koska pojan hampaat olivat huonossa kunnossa. Vaihtoehtomedia julkaisi tapaukseen liittyen meemin, jossa Persialaiset seisoivat hukkuneen pojan ympärillä haudankaivajan lapio käsissään. Tällä haluttiin muistuttaa siitä, ettei Persian maat ota yhtään turvapaikanhakijaa vastaan konfliktialuilta.

Suurin osa tapauksista on päinvastaisia, kuin yllä mainittu. Syyrialainen insinööri Ramez myi Damaskoksessa sijaitsevan talonsa ja omaisuutensa, jotta pystyi maksamaan rikollisliigalle salakuljetuksesta Eurooppaan. Vaimon Ramez jätti konfliktialueelle, koska halusi itse turvaan konfliktin keskeltä. Perheet sijoittavat omaisuutensa pelastaakseen perheen vahvimman, joka on poikkeuksetta nuori mies. Tämä kuuluu heidän kulttuuriinsa. Kun vahvin henkilö on saanut turvapaikan, tulee hän mahdollisesti aloittamaan perheenyhdistämisprosessin, mikäli perhe on vielä hengissä.

Niin sanottujen yksittäistapausten määrä tulee lisäntymään Suomessa väistämättä. Tuttavaperheeni joutui Oulussa kohtaamaan tällaisen yksittäistapauksen. Somalimies tappoi kirveellä ilman mitään tunnettua motiivia perheen jäsenen. Tämä yksittäistapaus ei koskaan poistu perheen mielestä. Yksittäistapaukset eivät varsinaisesti vähennä maahanmuuttokriittisyyttä niiden osalta, jotka tai joiden läheiset joutuvat yksittäistapausten uhriksi.

Ihmisen luonteeseen kuuluu tavoitella aina vain parempaa. Opiskelija haaveilee valmistumisesta ja työpaikasta. Työtön haaveilee työstä. Työntekijä haaveilee palkankorotuksesta ja bonuksista. Auton omistaja haaveilee paremmasta autosta. Kuntapoliitikko haaveilee kansanedustajan työstä. Kansanedustaja haaveilee ministerin pestistä. Jalkapalloilija haaveilee ammattilaisurasta. Ammattijalkopalloilija haaveilee pääsystä suurseuraan. Turvapaikanhakijat haaveilevat saavansa turvapaikan. Turvapaikan saatuaan he haaveilevat saavansa yhä enemmän kuten kaikki muutkin ihmiset. Entä jos turvapaikanhakijoiden haaveet eivät toteudu? Tästä on esimerkkejä ympäri Eurooppaa. Meidän tulee myös Suomessa valmistautua näihin Eurooppalaisiin ilmiöihin.

Suomi tulee jälkijunassa muuhun Eurooppaan verrattuna, kun puhutaan maahanmuuttoon liittyvistä ongelmistä. Ongelmat ovat selvillä, nyt tulisi keskustella mahdollisista ratkaisuista. Perussuomalaiset ovat ainoa puolue, jolla on maahanmuuttopoliittinen ohjelma. Kyseinen ohjelma ei ole kuitenkaan täysimääräisesti osana Suomen hallituksen strategista hallitusohjelmaa.

Sisäministeri ei ole perussuomalainen vaan kokoomuslainen. Miksi sisäministeri ei määrää Haaparannan kautta tuleville turvapaikanhalijoille rajatarkastusta tässä poikkeustilassa? Ruotsin kautta tulee Suomeen päivittäin noin 300 turvapaikanhakijaa. Tämä ei pitäisi mitenkään olla mahdollista edellä mainittujen Schengen ja Dublin sopimusten mukaan, sillä laillisesti turvapaikanhakijat voivat tulla vain Venäjältä tai lentäen suoraan kohteesta. Jos sopimuksia noudatettaisiin, pitäisi turvapaikanhakijat rekisteröidä ensimmäisessä maassa johon he saapuvat. Nyt paperittomia ei rekisteröidä ja Schengen sopimus tarjoaa heille vapaan liikkuvuuden alueella, mikäli matka-asiakirjat ovat kunnossa. Matka-asiakirjoja ei kuitenkaan tarkisteta alueella ja tähän Suomella olisi oikeus omilla rajoilla. Sisäministeri ei tartu kuitenkaan tähän oikeuteen.

Perussuomalaisten aseet ovat valitettavan vähissä turvapaikanhakijatulvan edessä, vaikka olemme hallituksessa. Hallituksesta käsin meillä on kuitenkin paras mahdollisuus vaikuttaa Suomen asioihin. Maahanmuuttoasioissa perussuomalaiset ovat valitettavasti hallituksen oppositiossa.

Kuka ottaa vastuun lisääntyvistä yksittäistapauksista ja siitä, kun yksittäistapaus osuu väärän henkilön kohdalle. Väärällä henkilöllä tarkoitan henkilöä, joka voisi ottaa oikeuden omiin käsiinsä.

Avainsanat: Turvapaikanhakijat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini