Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

Maan etuun on sitouduttava

Share |

Perjantai 22.1.2016 klo 9.52 - Jari-Pekka Teurajärvi


Perussuomalaiset ovat hallituksessa vaikeaan mutta samalla tärkeään aikaan. Suomi tarvitsee päättäjiä, jotka sitoutuvat maan etuun. Perussuomalaisten vaikutus näkyy hallituksessa vahvasti. Myös maahanmuuttopolitiikkaan meillä on ollut suuri vaikutus. Siihen on tullut ja tulee tänäkin vuonna merkittäviä tiukennuksia. Me emme ole pyytäneet 32 000 turvapaikanhakijaa Suomeen. Päinvastoin – kun hallitus alkumetreillä muodosti kannan EU:n ehdottamaan sisäiseen taakanjakoon, me äänestimme hallituksessa hallituksen linjaa vastaan.

Me varoitimme, että päätös on kannustava signaali ihmissalakuljettajille ja että se pahentaa muuttoaaltoa Eurooppaan. Mutta jälleen kerran järjen ääni jäi EU-pöydissä vähemmistöön. Viime päivinä mediassa on kirjoiteltu hallituksen suunnitelmista muokata perheenyhdistämisiä käsittelevää lainsäädäntöä.

Joidenkin juttujen mukaan hallitus olisi lieventämässä joulukuussa päätettyä linjausta, jonka mukaan perheenyhdistämisistä tehdään niin vaikeita kuin se vain EU-lainsäädännön nojalla on mahdollista. Moiset ”uutiset” eivät pidä paikkaansa. Hallitus pitää kiinni yhdessä sovituista linjauksesta. Tällä hetkellä virkamieskunta selvittää, mitä tehdä EU-direktiiville, joka sitoo käsiämme ja joka vaatii meitä liudentamaan päätöksiä. Perussuomalaiset pitää kiinni tavoitteestaan tiukentaa perheenyhdistämisen kriteerejä. Perussuomalaisten ja hallituksen yhteinen kanta on se, että yhdistämistä hakevan henkilön täytyy pystyä osoittamaan, että hän kykenee elättämään perheensä itse. Tukien varassa elävän ei enää ole mahdollista tuoda perhettään Suomeen. Tästä emme halua tinkiä. Edellä mainitut asiat ovat Perussuomalaisten ministeriryhmän terveisiä. Perussuomalaiset ovat ensimmäistä kertaa 20 vuoden historiansa aikana päättämässä asioista Suomen valtioneuvostossa eli kansankielellä hallituksessa.

Valtioneuvosto on Suomessa ylintä toimeenpanovaltaa käyttävä elin. Tämä 74. Suomen hallitus on ollut vallassa tätä kirjoittaessani 235 päivää, kun hallitusten keskimääräinen ikä on 484 päivää. Mikäli meillä olisi vasemmistohallitus, olisi asiat menneet täysin eri suuntaan edellisenä 235 päivänä. Suomen talous olisi rakennettu velkarahan varaan ja julkinen sektori paisuisi edelleen kuin pullataikina. Rakenteeellisia muutoksia ei olisi alettu toteuttaa ja sote-uudistus olisi edelleen lähtökuopissaan. Säännöstelyä ja normeja laadittaisiin lisää, eikä kaupat saisi olla auki haluamanaan aikana. Welcome -kyltit pystyssä olisi maahamme hakemalla haettu lisää turvapaikanhakijoita, eikä palautussopimuksia olisi edelleenkään laadittu. Suomesta olisi rakennettu Euroopan houkuttelevin turvapaikkakohde, jossa turvapaikanhakijat menisivät asuntojonoissa ohi työssäkäyvien kantasuomalaisten.

 

Jari-Pekka Teurajärvi, puheenjohtaja, Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri ry

 

Kirjoitus on julkaistu mm. sanomalehti Kalevan Lukijalta palstalla 22.1.2016, Forum24-lehdessä 21.1.2016 (verkko) ja 21.1.2016 (printti)

Avainsanat: Valtioneuvosto, Perussuomalaiset


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini