Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

Tuomas Enbuske on nero

Share |

Lauantai 18.6.2016 klo 3.54 - Jari-Pekka Teurajärvi


Jari-Pekka Teurajärvi Kalevan blogissaan: "Tuomas Enbuske on nero"

Televisioviihteen mielenkiintoisimmat tyypit Peter Nyman, Jari Sarasvuo, Jaana Pelkonen, Hannu Karpo ja Pekka Ervasti häippäisevät vuoron perään, koska eivät osaa näytellä Pintaa syvemmältä -tyylistä punavihreää kesäteatteria. Toivottavasti edes Hjallis Harkimo, Arto Luukkanen ja Ruben Stiller jaksavat pysyä näissä bakkanaaleissa.

Punavihreät toimittajat ovat nyt televisiossa pettäneet 20 vuotta rummuttamansa toimittajan eettiset säännöt ja tehneet punavihreää politiikkaa. Se on tietysti punavihreiden kannalta hyvä, mutta silti kaikille katsojille on valehdeltu.

Toki useat mediatalot ovat onnistuneet vesittämään parhaat puolensa: Helsingin Sanomat luopui EU –jäsenäänestyksen alla puolueettomuudesta, Seiska jo aiemmin rehellisyydestä ja YLE suomalaisen kulttuurin puolustamisesta.

Jotta kansa ei miettisi näitä ikäviä faktoja, Enbuske on keksinyt nerokkaan idean. Sen nimi on Enbuske & ”muita tyhjäntoimittajia” tv-show. Kun Jari Sarasvuo oli tv-toimittaja, hänen ohjelmassaan oli syvällisiä keskusteluja. Peter Nyman taas analysoi Suomi-politiikkaa monitasoisesti. Enbusken ohjelma taas on kirjoitettu kuin lapselle, joka ei ole saanut kohdussa tarpeeksi happea. Samalla se on silti hieno yhdistelmä postmodernia monitasoisuutta ja parhaimmillaan beat-runoutta.

Enbuske shown mukaan Suomessa seikkailevat "uusnatsit", "Odinit", "persut", "Rajat-kiinniläiset" ja "Terhi Kiemungit". Persupilkka on toki paradoksaalista, sillä juuri punavihreät toimittajat – eivät persut - ovat painaneet toimituksissa punavihreitä uutisia kaiken maailman welcome-hengessä.

Enbuske showssa on vihollisia, joita ei oikeasti ole olemassa. Kun keksii itse vihollisensa, niitä vastaan on helppo varjonyrkkeillä.

YLE on kanavista narsistisin. Sen suurin tarkoitus on poseerata omaa sateenkaari ja monikulttuurista indentiteettiä muille. Tuomas Enbuske - kuten jokainen huono markkinoija - taas on itsekeskeinen. Tuomas Enbuske yrittää myydä kohderyhmälle, jonka persut myöntävät olevan olemassa. Eli älykkäälle kansalle.

Kaikki tutkijat tietävät asian, jota kukaan heistä ei kehtaa sanoa. Ihan yhtä paljon kuin meillä on demaritoimittajia, meillä on myös punavihreitä. Jokaista jonka puoluekirja on vas/vihr, vastaa tyyppi, jonka puoluekirja on sdp. Ja he ovat merkittävä toimittajaryhmä. Katsojien ja poliitikkojen on sitä hankala uskoa, sillä he kuuluvat kotimaiseen eliittiin, eli suomeksi sanottuna ovat rehellisiä.

Valitettavasti on käynyt kuten tohtori Mari K Niemi väitöksessään todisti: Mediasta on tullut politiikan osapuoli. Sekä Enbuske että Liekki käyttävät sitä hyväkseen. Koska he puhuvat räväköitä, muut reagoivat heidän puheisiinsa. Se antaa punavihreiden liskoaivoille kuvan, että Enbuske ja Liekki ovat vaaleilla valittuja päättäjiä. Molemmille naurettiin aluksi. Eipä kukaan olisi uskonut 10 vuotta sitten, että Liekki olisi jonakin päivänä YLE Kioskin toimittaja. Ja Enbuskesta tulee valitettavasti YLEn seuraava uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja.

Tuomas Enbuske ei ole musiikkipiirien Vesku Jokinen. Siinä missä Vesku Jokinen ja Klamydia ovat radion soittolistojen boikotissa, Enbuske pitää Facebookin kaverilistallaan demareita, jotta saisi oman tv- shown toisensa jälkeen.

Oikeat menestyjät Pekka Perä, Axl Smith, Nokian renkaat, Volgswagen, ja Karpaasit ovat tajunneet, että kannattaa mieluummin valehdella kunnolla massoille kuin olla rehellinen kenellekään. Tätä tekee Enbuskekin.

Tuomas Enbuske on markkinoinnin nero.

Lue myös muut Jari-Pekka Teurajärven Kalevaan kirjoittamat blogikirjoitukset tästä linkistä.

JARI-PEKKA TEURAJÄRVI

 

LÄHTEET

Tuomas Enbuske IL:n blogissaan: "Timo Soini on nero"

 

Mediaviikon kysely: Toimittajista puolet vasemmistolaisia, puoluekanta vaikuttaa sisältöön

 

Mediasta on tullut politiikan osapuoli (Väitös: VTM Mari K. Niemi, 30.8.2014, poliittinen historia)

 

Nyt se on tutkittu: journalismiyliopistot läpikotaisin punavihreitä

 

Perussuomalaisten raportti: Toimittajat elävät punavihreässä kuplassa – viestinnän tutkijan mukaan jutut ovat neutraaleja

 

Avainsanat: politiikka, vastine


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini