Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

Sananvapaus ei toteudu - eriäviä mielipiteitä ei hyväksytä

Share |

Keskiviikko 3.8.2016 klo 13.47 - Jari-Pekka Teurajärvi


Julkaisin 28.7.2016 sanomalehti Kalevan blogialustalle kirjoituksen ”Pelolle saa antaa valtaa”. Kirjoitus poiki blogiini muutamia kymmeniä kommentteja sekä noin 50 vasemmistolaisen kommenttivyöryn poliittisille Facebook sivulleni.

Palautetta oli tullut samalta porukalta myös Kalevan päätoimittajalle. Ilman mitään perusteluita päätoimittaja asetti minut tänään 3.8.2016 kuukauden jäähylle heidän blogialustaltaan. Pyysin perusteluita, mutta niitä en saanut. Jokainen voi käydä blogini ja kommentit sivustolta lukemassa ja päätellä jäähyn oikeudenmukaisuus.

Blogini on ollut kyseisen median luetuin siitä asti kun olen sinne kirjoituksiani julkaissut eli 19.8.2015 alkaen. Kirjoitukseni tuovat näin ollen huomattavaa lisäarvoa lehdelle ja sen lukijakunnalle.

Mielipiteeni ovat olleet usein poikkeavia lehden pääkirjoitukseen ja poliittiseen linjaan verrattuna. Olen kuitenkin noudattanut kirjoituksissani kyseiseltä medialta saamiani sääntöjä. Eriävien mielipiteiden estäminen on mielestäni sanavapauden ja demokratian halveksuntaa. Medialla on toki valta päättää julkaisuistaan ja kirjoittajistaan sekä kirjoitusten sisällöstä. Lisäksi heillä on vastuu julkaisuiden lainmukaisuudesta, vaikkakin vastuu on viime kädessä aina kirjoittajalla.

Halusin tuoda lukijoilleni tiedoksi, että kyseisessä mediassa ette voi lukea kirjoituksiani ainakaan seuraavan kuukauden aikana. Harkitsen jatkossa tarkemmin, että missä mediassa blogikirjoitukseni julkaisen.

Edellämainitun kaltainen sensuuri ja sananvapauden halveksinta ruokkii MV-lehden ja muiden vaihtoehtomedioiden suosiota ja lukijamääriä. Mikäli media väittää olevansa poliittisesti sitoutumaton, tulisi median myös toteuttaa tätä linjaa käytännössä. Tämä tarkoittaa eri poliittisten linjojen ja mielipiteiden julkaisua. Poliittisen toiminnan estäminen on laissa sanktioitu.

Olen vastannut tapani mukaisesti lähes kaikkiin saamiini blogin kommentteihin, mutta myös nämä on suurelta osin poistettu kommenttiosiosta. Mikäli kommentoijana haluat saada vastauksensa lähettämäänsi kommenttiin, voit sen tehdä lähettämällä sähköpostia minulle osoitteeseen teurajarvi@hotmail.com

Pyrin aina toteuttamaan arvojani: rehellisyys, oikeudenmukaisuus, koulutus, työ, perhe ja itsenäisyys. Mikäli havaitsen kyseisiä arvoja rikottavan, en epäröi tuoda asiaa julkisesti esille. Tässä suhteessa en anna pelolle valtaa.

LÄHTEET:

Jari-Pekka Teurajärven blogikirjoitus, ”Pelolle saa antaa valtaa”. http://www.kaleva.fi/blogit/pohjoisen-aani/jari-pekka-teurajarvi/170/pelolle-saa-antaa-valtaa/5823/

Jari-Pekka Teurajärven poliittiset Facebook sivut: https://www.facebook.com/PerussuomalainenJariPekkaTeurajarvi/

Avainsanat: sananvapaus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini