Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

Pelolle saa antaa valtaa

Share |

Torstai 28.7.2016 klo 16.26 - Jari-Pekka Teurajärvi


Euroopassa on käynnissä uskojen sota. En viittaa tällä ainoastaan johonkin uskontoon, vaan siihen mihin ihmiset uskovat ja mikä on heidän arvomaailmansa. Euroopassa uskotaan tasa-arvoon ja demokratiaan. Euroopassa lähes päivittäin iskevät terroristit ja aktivistit uskovat täysin erilaisiin arvoihin. Ihmisen oppimaa kulttuuria on helpohko muuttaa, mutta opittujen arvojen muuttaminen on tutkitusti erittäin vaikeaa. Uskojen sodassa uhka tulee sekä Euroopan ulkopuolelta että sisäpuolelta.

Ranska julisti sodan ISISiä (Daesh) vastaan. Ranskalaiset ovat saaneet tarpeekseen. Meillä Suomessa olemme säästyneet ISIS terroristi-iskuilta, mutta todennäköisyys iskuille on olemassa. Media ja useimmat tärkeistä päättäjistämme eivät tunnu haluavan tätä myöntää. Jokaisen Euroopassa tapahtuneen iskun jälkeen saamme lukea mediasta ”Pelolle ei saa antaa valtaa”.

Mielestäni terve pelko on hyvästä. Ihmisten tulee tarkkailla ympäristöään ja ympärillä oleviaan. Myös poliisilla tulee olla täydet valtuudet ja hyväksyntä kysyä kadulla kulkevalta vierasmaalaiseksi epäilevältältään henkilöpapereita, ilman että poliisia syytetään rasistiksi. En kokisi rasistiseksi käytöstä, jos minulta kysyttäisiin henkilöpaperit ulkomailla. Se olisi täysin hyväksyttävää ja ymmärrettävää. Onhan viranomaisilla oltava tieto ketä maassa liikkuu ja näitä tietoja on voitava pistotarkastuksin valvoa.

Myönnän miettineeni osallistuessani Oulussa järjestettyihin Kalevan -kisoihin, että onkohan tilaisuus kaikin puolin turvallinen. Vihervasemmisto oli julkaissut suunnittelevansa iskua Kalevan kisoihin, koska kisojen pääyhteistyökumppanina toimi ydinvoimayhtiö Fennovoima. Sama porukka on rikkonut yrittäjien työkoneita ja kivittänyt ihmisiä vahingoittamistarkoituksessa Fennovoiman työmaalla Pyhäjoella.

Heinäkuun alussa Saksassa loukkaantui 120 poliisia vasemmiston ”väkivaltaorgiassa”. Suomessa Vasemmistoliiton puheenjohtaja on (ennen valintaansa puheenjohtajaksi) tulkintani mukaan julistanut vasemmistolaisen väkivallan olevan hyväksyttävämpää, kuin muun väkivallan. Vasemmistolainen väkivalta on heidän mielestään parempaa väkivaltaa ja jotenkin oikeutettua. Poliiseja saa hakata, koska he ovat osa yhteiskunnallisia rakenteita. Mielestäni poliisit ovat ihmisiä. Perheen äitejä ja isiä.

Tulevana viikonloppuna Oulussa järjestetään Suomen suurin musiikkifestivaali Qstock. Jälleen mietin, että onko osallistuminen turvallista. Aioin silti osallistua. Pystyn hyväksymään kohtaloni, mikäli saisin surmani terroristi-iskussa. Sitä en kuitenkaan pystyisi hyväksymään, että lapseni ja perheeni joutuisivat terroristin iskun kohteeksi. Terroristeille on aivan sama, onko uhrina lapsia vai aikuisia.

Perussuomalaiset nuoret ovat puheenjohtajansa Sebastian Tynkkysen johdolla vaatineet palautusautomaatin laittamista pyörimään täydellä teholla. Perussuomalaisten politiikka onkin hallituksessa alkanut purra ja viimeisten maahanmuuttoviraston tilastojen perusteella selvästi suurin osa turvapaikanhakijoista on saanut kielteisen päätöksen.

Kielteisen päätöksen saanut henkilö pitäisi pystyä palauttamaan kotimaahansa mahdollisimman pian. Tämä olisi kaikien etu. Kielteisen päätöksen saanut henkilö eittämättä aiheuttaa myös suuremman turvallisuusuhan, kuin henkilö joka vielä odottaa päätöstä. Tästä on todisteita muualta Euroopasta ja jopa naapurimaastamme Ruotsista.

Ratkaistavaksi jää vielä, että miten vasemmistolainen väkivalta saataisiin yleisemmin tuomittua? Tähän tarvitaan apuun kansan lisäksi myös mediaa.

LÄHTEET

Muokattu 3.8.2016 12.19: Viittaus vasemmistoliiton nykyisen puheenjohtajan lausuntoihin "vasemmiston paremmasta väkivallasta" on oma tulkintani. Sama tulkinta on todettavissa lukuisista artikkeleista ja mielipidekirjoituksista ennen tätä blogikirjoitusta.

Avainsanat: Terrorismi, vasemmisto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini