Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

Pölhöpopulismia

Perjantai 25.11.2016 klo 23.34 - Jari-Pekka Teurajärvi

Moni teistä lukijoista arveli otsikon perusteella minun kirjoittavan perussuomalaisista, Trumpista tai muista populismin tähdenlennoista. Kirjoitan kuitenkin suomalaisesta oppositiopolitiikasta, jossa on rohkeasti viime aikoina käytetty populismia kannatuksen nostatukseen.

Oululainen sosiaalidemokraattien kansanedustaja Tytti Tuppurainen yltyi populismiin Suomen Kuvalehden haastattelussa 18.11.2016. Politiikan toimittaja Pekka Ervastin haastattelussa kansanedustaja Tuppurainen kommentoi seuraavasti:

- ”Suomen pitäisi nostaa vuosittaista pakolaiskiintiötä. Siinä on todella paljon nostamisen varaa, koska me tarvitaan näitä laillisia maahantuloväyliä. Ongelmahan tässä turvapaikkakriisissä oli just se, että se on ollut niin täysin hallitsematonta. Kaikki ollaan oltu (naurua) ikäänkuin kädät levällään sen kanssa, että miten tähän probleemiin vastataan. Laillisia maahantuloväyliä on muun muassa kiintiöpakolaisten otto ja sitä vois nostaa vaikkapa kymmeneentuhanteen (10 000), hallitusti toki kaikkien puolueiden kanssa yhessä neuvotellen.”

Mikä tästä kommentista sitten tekee populistisen? Tarkemmin sanottuna vasemmistopopulistisen. Mielestäni jopa pölhöpopulistisen.

Kommentista vasemmistopopulistisen tekee vasemmistolaisten näkemysten ja populismin yhdistäminen. Ajatuksena on hallita pakolaiskriisiä omissä käsissä olevilla instituutioilla ja työllistää näin omia kannattajajoukkojaan. Annetaan ymmärtää, että vaihtoehtona olisi nostaa pakolaiskiintiöitä ja sille olisi laajempaakin kannatusta puoluiden parissa.

Pölhöpopulistisen kommentista tekee se, että se on sekä pölhö että populistinen. Sanallakaan ei mainita, että mistä rahat kymmentuhannen vuosittaisen pakolaisen ylläpitämiseen tulisivat. Perinteinen selitys on, ettei se ole keneltäkään pois, koska valtio maksaa laskun. Unohtuu vain mainita se tosiasia, että valtion varat tulevat meiltä veronmaksajilta. Myös niiden eri instituutioissa työskentelevien palkkarahat. Lopulta kustannukset koituvat kuntien ja kuntalaisten maksettavaksi valtion siirtäessä vastuun.

Pölhöpopulismia on myös antaa ymmärtää, että pakolaiskiintiön nostaminen kymmenkertaiseksi onnistuisi ”kaikkien puolueiden kanssa yhessä neuvotellen”. Pölhöpopulismia on myös väittää, että pakolaiskiintiötä nostamalla ja rakentamalla laillisia maahantuloväyliä, ratkaistaisiin jotenkin pakolaiskriisiä.

Tulijoita olisi miljoonia, joten kymmenentuhatta on kuin pisara meressä kriisin kokonaisuuden kannalta. Hinta meille veronmaksajille olisi kuitenkin kohtuuton, sillä rahat pitäisi kerätä leikkaamalla kaikkein köyhimpien ja heikommassa asemassa olevien suomalaisten tulonsiirtoja sekä palveluita. Työssäkäyvien lapsiperheiden verotusta tulisi korottaa. Leipäjonot kasvaisivat entisestään.

Nykyinen systeemi on riittävän avokätinen ja solidaarinen. Se on se, mihin parhaillaan pystymme taloudelliset realiteetit huomioon ottaen. Hyvää nykyisessä systeemissä on myös se, että voimme valita kuka kiintiöön kuuluu. Voimme valita pakolaisleiriltä heikoimmassa asemassa olevat. Voimme valita kokonaisia perheitä.

Maailman pakolaiskriisejä ei ratkaista sillä, että pakolaiset tuodaan länsimaihin. Joka vuosi kehitysmaihin syntyy enemmän uusia ihmisiä, kuin mitä pystyisimme vuosittain ottamaan vastaan. Yhtälö on mahdoton. Todellinen vaihtoehto on ratkaista ongelmat paikanpäällä.

Jari-Pekka Teurajärvi (kesk.), Oulu

0408073847 / teurajarvi@hotmail.com

LÄHTEET

Suomen Kuvalehti: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/podcast/sk-radio-tentissa-demarinaisten-pj-tytti-tuppurainen-pakolaiskiintio-pitaa-nostaa-kymmeneen-tuhanteen/ (18.11.2016)

Wikipedia, populismi: https://fi.wikipedia.org/wiki/Populismi

Wikipedia, vasemmistopopulismi: https://fi.wikipedia.org/wiki/Vasemmistopopulismi

Hommaforum.org, pölhöpopulismi: http://wiki.hommaforum.org/wiki/P%C3%B6lh%C3%B6populismi

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kiintiöpakolaiset, vasemmistopopulismi, pölhöpopulismi

Pelolle saa antaa valtaa

Torstai 28.7.2016 klo 16.26 - Jari-Pekka Teurajärvi

Euroopassa on käynnissä uskojen sota. En viittaa tällä ainoastaan johonkin uskontoon, vaan siihen mihin ihmiset uskovat ja mikä on heidän arvomaailmansa. Euroopassa uskotaan tasa-arvoon ja demokratiaan. Euroopassa lähes päivittäin iskevät terroristit ja aktivistit uskovat täysin erilaisiin arvoihin. Ihmisen oppimaa kulttuuria on helpohko muuttaa, mutta opittujen arvojen muuttaminen on tutkitusti erittäin vaikeaa. Uskojen sodassa uhka tulee sekä Euroopan ulkopuolelta että sisäpuolelta.

Ranska julisti sodan ISISiä (Daesh) vastaan. Ranskalaiset ovat saaneet tarpeekseen. Meillä Suomessa olemme säästyneet ISIS terroristi-iskuilta, mutta todennäköisyys iskuille on olemassa. Media ja useimmat tärkeistä päättäjistämme eivät tunnu haluavan tätä myöntää. Jokaisen Euroopassa tapahtuneen iskun jälkeen saamme lukea mediasta ”Pelolle ei saa antaa valtaa”.

Mielestäni terve pelko on hyvästä. Ihmisten tulee tarkkailla ympäristöään ja ympärillä oleviaan. Myös poliisilla tulee olla täydet valtuudet ja hyväksyntä kysyä kadulla kulkevalta vierasmaalaiseksi epäilevältältään henkilöpapereita, ilman että poliisia syytetään rasistiksi. En kokisi rasistiseksi käytöstä, jos minulta kysyttäisiin henkilöpaperit ulkomailla. Se olisi täysin hyväksyttävää ja ymmärrettävää. Onhan viranomaisilla oltava tieto ketä maassa liikkuu ja näitä tietoja on voitava pistotarkastuksin valvoa.

Myönnän miettineeni osallistuessani Oulussa järjestettyihin Kalevan -kisoihin, että onkohan tilaisuus kaikin puolin turvallinen. Vihervasemmisto oli julkaissut suunnittelevansa iskua Kalevan kisoihin, koska kisojen pääyhteistyökumppanina toimi ydinvoimayhtiö Fennovoima. Sama porukka on rikkonut yrittäjien työkoneita ja kivittänyt ihmisiä vahingoittamistarkoituksessa Fennovoiman työmaalla Pyhäjoella.

Heinäkuun alussa Saksassa loukkaantui 120 poliisia vasemmiston ”väkivaltaorgiassa”. Suomessa Vasemmistoliiton puheenjohtaja on (ennen valintaansa puheenjohtajaksi) tulkintani mukaan julistanut vasemmistolaisen väkivallan olevan hyväksyttävämpää, kuin muun väkivallan. Vasemmistolainen väkivalta on heidän mielestään parempaa väkivaltaa ja jotenkin oikeutettua. Poliiseja saa hakata, koska he ovat osa yhteiskunnallisia rakenteita. Mielestäni poliisit ovat ihmisiä. Perheen äitejä ja isiä.

Tulevana viikonloppuna Oulussa järjestetään Suomen suurin musiikkifestivaali Qstock. Jälleen mietin, että onko osallistuminen turvallista. Aioin silti osallistua. Pystyn hyväksymään kohtaloni, mikäli saisin surmani terroristi-iskussa. Sitä en kuitenkaan pystyisi hyväksymään, että lapseni ja perheeni joutuisivat terroristin iskun kohteeksi. Terroristeille on aivan sama, onko uhrina lapsia vai aikuisia.

Perussuomalaiset nuoret ovat puheenjohtajansa Sebastian Tynkkysen johdolla vaatineet palautusautomaatin laittamista pyörimään täydellä teholla. Perussuomalaisten politiikka onkin hallituksessa alkanut purra ja viimeisten maahanmuuttoviraston tilastojen perusteella selvästi suurin osa turvapaikanhakijoista on saanut kielteisen päätöksen.

Kielteisen päätöksen saanut henkilö pitäisi pystyä palauttamaan kotimaahansa mahdollisimman pian. Tämä olisi kaikien etu. Kielteisen päätöksen saanut henkilö eittämättä aiheuttaa myös suuremman turvallisuusuhan, kuin henkilö joka vielä odottaa päätöstä. Tästä on todisteita muualta Euroopasta ja jopa naapurimaastamme Ruotsista.

Ratkaistavaksi jää vielä, että miten vasemmistolainen väkivalta saataisiin yleisemmin tuomittua? Tähän tarvitaan apuun kansan lisäksi myös mediaa.

LÄHTEET

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Terrorismi, vasemmisto

Lehdistön asenteesta ja monikulttuurisuudesta (sensuroimaton)

Torstai 6.8.2015 klo 10.42 - Jari-Pekka Teurajärvi

Mielipidekirjoitus on julkaistu sanomalehti Kalevan lukijalta palstalla 6.8.2015. Toimitus on kuitenkin sensuroinut alkuperäisen tekstini ja siihen heillä on toki oikeus. Julkaisen tekstin nyt myös sensuroimattomana ja sensuroitu osuus löytyy tekstistä kursivoituna. Sensuroitu versio näkyy kokonaisena blogikirjoituksen kuvassa.

Päivitys 6.8.2015 kello 14:37: Myös Uusi Suomi sensuroi tekstin, koska joku koki sen asiattomaksi. Lähde sensuroidun tekstin aiheeseen löytyy mm. täältä: http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/julman-raiskauksen-tuomiot-ennallaan/121213/

---------------------------------------------------------------------

Kaikki väkivalta on tuomittavaa. Jyväskylässä tapahtui vastikään kahden ääriliikkeen yhteenotto. Toisin kuin valtamedia kirjoittaa, kysymyksessä ei ollut äärioikeiston hyökkäys ulkopuolisia kansalaisia kohtaan, vaan hyökkäys äärioikeiston ”pahinta vihollista” eli äärivasemmistoa vastaan. En ihmettele valtamedian vääristelevää uutisointia, koska ovathan toimittajien enemmistö vihervasemmistolaisia. Nyt valtamediassa vaaditaan äärioikeistolaisen liikkeen kieltämistä lain voimalla, mutta samaa unohdetaan vaatia äärivasemmalla olevilta väkivaltaisilta liikkeiltä. Media yrittää luoda väkisin myös jonkinlaista kytköstä ääriliikkeen ja poliittisen hallituspuolueen Perussuomalaiset rp. välille. Mitään kytköstä ei näillä kuitenkaan ole, sen tietäisin mikäli olisi. Kaikki väkivaltaa käyttävät liikkeet pitäisi kriminalisoida.

Perussuomalaiset eivät hoida asioita ääriliikkeiden tavoin väkivallalla tai toisen omaisuutta hajottamalla. Hoidamme asiat suomalaisten parasta ajatellen, käyttäen parlamentaarista valtaa. Toivomme dialogia politiikkaan, mutta meiltä se liian usein evätään, kuten kävin taannoin Oulussa järjestetyssä ”Meillä on unelma” -tapahtumassa. Perussuomalaisia ei tapahtumaan kutsuttu, eikä puheenvuoroa annettu.

Perussuomalaiset ovat maahanmuuttokriittinen hallituspuolue ja puolueohjelmastamme löytyy maahanmuuttopoliittinen ohjelma. Olemme ainoa puolue, jolta maahanmuuttopoliittinen ohjelma löytyy. Perussuomalaiset eivät halua esimerkiksi viime päivinä Oulussa esiin tulleita monikulttuurisia ”pizzamafia” ja ”joukkoraiskaus” tapauksia kotimaiseen arkeemme. Suomalainenkin raiskaa, mutta harvemmin isolla porukalla ja lopuksi vielä käyttämällä saksia leikkaamalla välilihan ja sulkijalihakset poikki, jotta raiskattu kantaisi ”ansaitsemaansa häpeää” loppuelämänsä. Näin on Oulussa monikulttuurisuutta opetettu 30-vuotiaalle kantasuomalaisnaiselle muutama vuosi sitten.

Hallitsemattoman maahanmuuton ongelmat näkyvät kaikkialla Euroopassa. Ruotsissa eivät viranomaiset, kuten palokunta, poliisi ja ambulanssi uskalla mennä joihinkin maahanmuuttajien asuttamiin kaupunginosiin, koska se on hengenvaarallista. Ruotsista olemme menestyksellä ottaneet mallia niin monessa asiassa, mutta maahanmuuttopolitiikassa meidän täytyy toimia eri tavoin.

Suomen politiikassa pitäisi käydä perusteellinen keskustelu monikulttuurisuuden ongelmista, eikä vain sulkea silmiä tai jopa ruokkia ongelmaa ja syyttää rasistiksi.

Jari-Pekka Teurajärvi
Puheenjohtaja
Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri ry

Mielipidekirjoitus_Kaleva_6_8_2015.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Monikulttuurisuus, Äärioikeisto, Äärivasemmisto