Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

Turvapaikanhakijoista ja monikulttuurisuudesta

Torstai 27.8.2015 klo 22.50 - Jari-Pekka Teurajärvi

Siirtolaisia, pakolaisia, turvapaikanhakijoita. Kiistaa käydään siitä, että millä statuksella noita Välimeren pohjoisrannoille ankkuroituvia ihmisiä pitäisi kutsua. Siitä lähes jokainen meistä on kuitenkin samaa mieltä, että heikoimpia pitää hädässä auttaa.

Eurooppaan saapuvat ihmismassat tulevat alueilta, joissa on meneillään humanitäärinen katastrofi. Useimmissa tapauksissa sota tai hirmuhallinto. Viimeinen kotimainen sotamme loppui 1945 ja niiltä ajoilta tiedämme, että suomalaisia lähti evakkoon vieraaseen maahan. Saamme olla kiitollisia Ruotsille, heidän tarjotessaan turvapaikan suomalaisille.

Välimeren kautta aina Suomeen saakka suuntautuvaa ihmisvirtaa ei voi kuitenkaan verrata sotiemme evakkoihin. Selkeästi suurin osa maanosaamme virtaavista on nuoria, terveitä miehiä. Tämä johtunee siitä, että matka Välimeren yli on usein raskas ja vaarallinen ja näin ollen heikoimmat eli lapset, naiset sekä vanhukset jäävät kotiin, sotatantereelle. Lisäksi Välimereltä katsottuna itään ja etelään sijoittuu valtioita, joiden kulttuureissa suositaan miestä naisen yläpuolelle, joten perheen rahat sijoitetaan pojan pelastamiseksi. Kuka heikoimmista pitää huolen sodan keskellä, jos vahvimmat lähtevät pois? Suomen sodissa käpykaartilaiset saivat ankarimman mahdollisen rangaistuksen, mutta me annamme turvapaikan näille uuden ajan ”käpykaartilaisille”.

Matka Välimeren yli ei ole halpa. Matkoja myyvät alueella toimivat rikollisjärjestöt ja matkan hinta voi olla useita tuhansia euroja. EU maat ruokkivat tätä rikollisuutta ottamalla vastaan tulijat toisensa jälkeen. Mikäli laivat olisivat alunperin käännytetty takaisin lähtösatamaan, olisi kyseinen bisnes loppunut alkuunsa. Miksi nämä tuhannet Eurooppaan tulevat eivät suuntaa öljyrikkaisiin maihin, kuten Qatar, Arabiemiraatit ja Saudi Arabia? Kyseisten maiden kulttuuri ja ilmasto voisi olla lähempänä liikkujien omaa kuin eurooppalainen tai pohjoismainen vastaava? Ehkäpä siksi, että öljyrikkaat maat totetuttavat erilaista politiikkaa, kuin EU maat?

EU maat tekevät suuren virheen nykyisellä politiikalla. Kaikkein heikoimmat jäävät oman onnensa nojaan konfliktialueille. Kestävämpi ratkaisu olisi lähteä auttamaan hädänalaisia paikanpäälle. EU- ja Natomaat pystyisivät halutessaan pakottamaan rauhan alueille ja YK:n rauhanturvaajat sekä avustusjärjestöt hoitaisivat homman loppuun. Jälleen kuitenkin ihmettelen, miksi en listaan lisännyt auttajiksi ja tilanteen ratkaisijoiksi myös noita Persianlahden rikkaita öljymaita?

Nykyinen tilanne on kaikkien kannalta huono. Suuri osa suomalaisista kokee nykyisessä maahanmuuttopolitiikassa parantamisen varaa nykyisen taloudellisen tilanteen huomioon ottaen. Hallitus joutuu sopeuttamaan Suomen taloutta sille tasolle, missä sen olisi pitänyt olla jo vuosia sitten. Käytännössä tämä tarkoittaa leikkauksia kaikilta väestön osilta. Samaan aikaan maahan virtaa tuhansia ulkomaalaisia, joita meidän tulisi auttaa kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Vallitsevassa yhteiskunnallisessa tilanteessa maahanmuuton kritisoijat leimataan rasisteiksi. Tilanne on huono myös maahan tulevien ulkomaalaisten kannalta, sekä jo maassa asuvien ulkomaalaista alkuperää olevien kansalaisten kannalta.

Vastaanottokeskuksia on perustettu myös siten, että kuntalaisilta tai kunnan päättäjiltä ei ole kysytty mielipidettä asiaan. Sääntöjen mukaan vastaanottokeskukset on perustettu kyllä oikein, mutta kyseisellä tyylillä on menetetty alueen asukkaiden luottamus toimijoihin heti alkuunsa.

Lopuksi vielä sananen monikulttuurisuudesta. Suomi on monikulttuurinen maa. Sitä se on ollut kutakuinkin siitä asti kun alue on asutettu. On väitetty, että Perussuomalaiset haluisivat monokulttuurisen maan. Näinhän ei tietenkään ole, koska maamme on jo monikulttuurinen. On saamelaisia, rantaruotsalaisia, oululaisia ja vaikka minkälaisia. Tätä suomalaista kulttuuria tulisi vaalia. Se, jolle ei suomalainen kulttuuri kelpaa, voi muuttaa sellaiseen kulttuurilliseen maisemaan joka kelpaa. Suomalainen kulttuuri löytyy ainoastaan Suomesta. Kulttuuri muuttuu ajan saatossa, mutta muutosta ei ole pakko keinotekoisesti kiihdyttää. Kulttuuri olemme me.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Monikulttuurisuus, suomalaisuus, Maahanmuutto

Lehdistön asenteesta ja monikulttuurisuudesta (sensuroimaton)

Torstai 6.8.2015 klo 10.42 - Jari-Pekka Teurajärvi

Mielipidekirjoitus on julkaistu sanomalehti Kalevan lukijalta palstalla 6.8.2015. Toimitus on kuitenkin sensuroinut alkuperäisen tekstini ja siihen heillä on toki oikeus. Julkaisen tekstin nyt myös sensuroimattomana ja sensuroitu osuus löytyy tekstistä kursivoituna. Sensuroitu versio näkyy kokonaisena blogikirjoituksen kuvassa.

Päivitys 6.8.2015 kello 14:37: Myös Uusi Suomi sensuroi tekstin, koska joku koki sen asiattomaksi. Lähde sensuroidun tekstin aiheeseen löytyy mm. täältä: http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/julman-raiskauksen-tuomiot-ennallaan/121213/

---------------------------------------------------------------------

Kaikki väkivalta on tuomittavaa. Jyväskylässä tapahtui vastikään kahden ääriliikkeen yhteenotto. Toisin kuin valtamedia kirjoittaa, kysymyksessä ei ollut äärioikeiston hyökkäys ulkopuolisia kansalaisia kohtaan, vaan hyökkäys äärioikeiston ”pahinta vihollista” eli äärivasemmistoa vastaan. En ihmettele valtamedian vääristelevää uutisointia, koska ovathan toimittajien enemmistö vihervasemmistolaisia. Nyt valtamediassa vaaditaan äärioikeistolaisen liikkeen kieltämistä lain voimalla, mutta samaa unohdetaan vaatia äärivasemmalla olevilta väkivaltaisilta liikkeiltä. Media yrittää luoda väkisin myös jonkinlaista kytköstä ääriliikkeen ja poliittisen hallituspuolueen Perussuomalaiset rp. välille. Mitään kytköstä ei näillä kuitenkaan ole, sen tietäisin mikäli olisi. Kaikki väkivaltaa käyttävät liikkeet pitäisi kriminalisoida.

Perussuomalaiset eivät hoida asioita ääriliikkeiden tavoin väkivallalla tai toisen omaisuutta hajottamalla. Hoidamme asiat suomalaisten parasta ajatellen, käyttäen parlamentaarista valtaa. Toivomme dialogia politiikkaan, mutta meiltä se liian usein evätään, kuten kävin taannoin Oulussa järjestetyssä ”Meillä on unelma” -tapahtumassa. Perussuomalaisia ei tapahtumaan kutsuttu, eikä puheenvuoroa annettu.

Perussuomalaiset ovat maahanmuuttokriittinen hallituspuolue ja puolueohjelmastamme löytyy maahanmuuttopoliittinen ohjelma. Olemme ainoa puolue, jolta maahanmuuttopoliittinen ohjelma löytyy. Perussuomalaiset eivät halua esimerkiksi viime päivinä Oulussa esiin tulleita monikulttuurisia ”pizzamafia” ja ”joukkoraiskaus” tapauksia kotimaiseen arkeemme. Suomalainenkin raiskaa, mutta harvemmin isolla porukalla ja lopuksi vielä käyttämällä saksia leikkaamalla välilihan ja sulkijalihakset poikki, jotta raiskattu kantaisi ”ansaitsemaansa häpeää” loppuelämänsä. Näin on Oulussa monikulttuurisuutta opetettu 30-vuotiaalle kantasuomalaisnaiselle muutama vuosi sitten.

Hallitsemattoman maahanmuuton ongelmat näkyvät kaikkialla Euroopassa. Ruotsissa eivät viranomaiset, kuten palokunta, poliisi ja ambulanssi uskalla mennä joihinkin maahanmuuttajien asuttamiin kaupunginosiin, koska se on hengenvaarallista. Ruotsista olemme menestyksellä ottaneet mallia niin monessa asiassa, mutta maahanmuuttopolitiikassa meidän täytyy toimia eri tavoin.

Suomen politiikassa pitäisi käydä perusteellinen keskustelu monikulttuurisuuden ongelmista, eikä vain sulkea silmiä tai jopa ruokkia ongelmaa ja syyttää rasistiksi.

Jari-Pekka Teurajärvi
Puheenjohtaja
Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri ry

Mielipidekirjoitus_Kaleva_6_8_2015.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Monikulttuurisuus, Äärioikeisto, Äärivasemmisto