Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

Oulussa lietsotaan vastakkainasettelua

Share |

Perjantai 30.9.2016 klo 11.08 - Jari-Pekka Teurajärvi


Oulussa järjestetään lauantaina 1. lokakuuta kaksi mielenosoitusta. Mielenosoitukset ovat poliittisten äärilaitojen masinoimia eli sitä porukkaa, joiden toiminnan rajoittamiselle on viime päivinä mietitty laillisia keinoja.

Ensimmäisessä mielenosoituksessa ovat järjestäjinä ideologialtaan äärivasemmistoa edustavat tahot. Tämä porukka sai keppihevosen mielenosoitusten aallolle Helsingin Elielin aukion kuolemantapauksesta. Mielenosoitus on verhoiltu rasismin vastaiseksi, vaikka todellisuudessa sillä halutaan vahvistaa oman äärilaidan kannatusta.

Rasismin vastaisella teemalla mukaan on saatu myös tolkun ihmisiä ja jopa ministerit ovat haksahtaneet osallistumaan, tajuamatta seisovansa ääriliikkeen mielenosoituksessa.

Perussuomalaisten asema valtioneuvostossa ja perussuomalaisten aikaan saamat korjaukset haittamaahanmuuton kitkemiseksi ovat saaneet äärivasemmiston varpailleen. Pelkona on, että perussuomalaiset saavat pysyvän aseman luotettavana hallituskumppanina.

On huomattu, että perussuomalaiset tulevat hyvin toimeen porvarihallituksessa ja nykyinen hallitus saa uudistuksia kiihtyvällä tahdilla aikaiseksi. Voidaan sanoa, että toisella porukalla on unelma ja toinen porukka toteuttaa omaansa.

Toisessa mielenosoituksessa ovat järjestäjinä äärioikeistolaiset voimat. Tämä porukka sai keppihevosen Kajaanin Otanmäen surmasta. Kysymyksessä on vastamielenosoitus rasismin vastaiselle mielenosoitukselle. Jokainen voi päätellä, että ovatko mielenosoituksen järjestäjät sitten niitä aitoja rasisteja? Mielenosoitus on verhoiltu maahanmuuttoteemalla, vaikka todellisuudessa tavoitteena on perustaa uusi äärioikeistolainen puolue.

Maahanmuuttoteemalla mukaan on saatu maahanmuuttokriittisiä, kuten perussuomalaisia ja he seisovat tajuamattaan äärioikeiston mielenosoituksessa kuuntelemassa kuinka tämän puoluestatusta havittelevan äärioikeistolaisporukan johtajat haukkuvat suvaistevaisten lisäksi perussuomalaiset. He haukkuvat itse asiassa aivan kaikki, paitsi itsensä.

Äärioikeistolle ei kelpaa perussuomalaisten ansiosta tiukentunut maahanmuuttopolitiikka, vaan maahantulijat pitäisi heidän mielestään mielummin vaikka ampua rajalla.

Perussuomalaiset toteuttavat omaa politiikkaansa parlamentaarisin keinoin. Tämä on paras ja demokraattinen tapa vaikuttaa yhteisiin asioihimme. Ääriliikkeet eivät tule koskaan saamaan Suomessa riittävää kannatusta toimia parlamentaarisin keinoin, joten heille ainoaksi mahdollisuudeksi jäävät lailliset mielenosoitukset.

Jari-Pekka Teurajärvi (pj.)

Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri ry

LÄHTEET

Facebook tapahtuma: Peli Poikki! -mielenosoitus Oulussa 1.10.2016

Facebook tapahtuma: Mielenosoitus maahantunkeutumista vastaan

YouTube: Suomi ensin -mielenosoitus Kajaanin Otanmäellä 15.9.2016


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini