Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

Jokaisella on vapaus valita asuinpaikkansa

Share |

Keskiviikko 29.3.2017 klo 10.18 - Jari-Pekka Teurajärvi


Suomen perustuslaissa todetaan, että Suomen kansalaisella on vapaus valita asuinpaikkansa. Tätä vapautta tulee vaalia erityisesti Oulussa, joka on pinta-alaltaan suuri kaupunki. Oulun rikkaus on mahdollisuus valita asuminen kaupungin ytimessä tai maaseudun rauhassa.

Palvelut tulee olla kaikkien saatavilla. Myös kaupungin reuna-alueiden asukkaille. Palveluiden saavutettavuus on kuntaliitoksen myötä huomattavasti heikentynyt, koska vastoin poliittisia lupauksia on palvelut siirretty kohti kaupungin keskustaa.

Palveluiden saavutettavuutta voidaan parantaa riittävällä joukkoliikenteen palvelutasolla. Jokaiselle ovelle onnikka ei voi kurvata, mutta jokaisen kylänraitin läpi se voi ajaa.

Palvelut voidaan tuoda kumipyörien päällä sinne, missä kysyntää riittää. Helppokäyttöisillä mobiilisovelluksilla nuoremmat kuntalaiset voivat hoitaa päivittäisiä asioitaan.

Kaupungin tarjoamien palveluiden yhdenvertaisuudessa tulee ottaa huomioon erityisesti heikommassa asemassa olevat lähimmäiset.

Lapsille tulee tarjota mahdollisuus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen mahdollisimman lähellä omaa kotia, homevapaissa tiloissa. Koulutien on oltava riittävän turvallinen.

Senioreille kotona asuminen mahdollisimman pitkään on kaikilla mittareilla mitattuna paras vaihtoehto. Kotona asumista tulisi tukea, sillä se tuo säästöä myös kaupungin kassaan. Omaishoitajien asemaa parantamalla tuetaan kotona asumista.

Kaavoittamalla joustavammin kaupungin reuna-alueita, tarjoamme mahdollisuuden monen unelman toteutumiseen.

Jari-Pekka Teurajärvi (kesk.), Oulu

teurajarvi@hotmail.com / 0408073847

Kirjoitus on julkaistu Rantapohja-lehdessä 28.3.2017


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini