Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

Yksi mokaa, kaikkia rangaistaan

Tiistai 31.1.2017 klo 23.35 - Jari-Pekka Teurajärvi

Kävin armeijan erikoisjoukoissa, sisäministeriön palveluksessa Lapin rajavartiostossa Ivalon rajajääkärikomppaniassa vuosina 1995-1996. Tuolloin käytäntönä oli, jos ”yksi mokaa, kaikkia rangaistaan”. Kyseinen metodi varmisti yleisen paineen sen suhteen, ettei kukaan halunnut mokata, ainakaan tahallaan.

Yhdysvaltain tuore presidentti noudattaa samaa ohjenuoraa maahanmuuttopolitiikan osalta. Muutamien terroristien vuoksi kokonaisten kansojen pääsy Yhdysvaltoihin on torpattu tuoreella asetuksella. Presidentti Donald Trump on myös määrännyt rakennettavaksi muurin Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle hillitsemään rikollisuutta.

Media ja poliitikot ympäri maailmaa kauhistelevat Trumpin asetuksia. Miksi? Hänhän toteuttaa vaalilupauksiaan! Oululainen europarlamentaarikko (sd.) on todennut, että ”Vaikuttaa siltä, että Donald Trump tarkoittaa todella kaikkea sitä, mitä hän on sanonut”. Mielikuvani sosiaalidemokraateista vahvistui, etteivät he tarkoita sitä mitä sanovat tai lupaavat. Aikaisemmassa blogissani kirjoitin kuinka Sosiaalidemokraatit halveksuvat demokratiaa.

Yhdysvaltalaiset uskoivat ”Make America Great Again” -kampanjaan ja halusivat muutosta. Nyt he saavat haluamansa muutoksen ja tästä kirjoitin aikaisemmassa blogissani ”Amerikasta tulee jälleen mahtava”. Länsimaiset äänestäjät ovat kyllästyneet petettyihin lupauksiin.

Trumpin lisäksi lupauksia lunastavat populistit Britanniassa (brexit) ja nähtäväksi jää Ranskan, Hollannin sekä Saksan populistien menestys tulevissa vaaleissa. Kaikkia edellämainittuja yhdistää maahanmuuttokriittisyys. Kaikkien edellämainittujen puolueiden menestys johtuu länsimaisesta maahanmuuttopolitiikasta sekä pettymyksestä puolueisiin ja poliitikkoihin.

Populisteille kävi Suomessa kuitenkin toisin, kun eräs puolue kampanjoi ”Saat mitä tilaat”. Äänestäjät saivat kaikkea muuta kuin tilasivat ja tulevissa kuntavaaleissa onkin odotettavissa ennätysalhainen äänestysinnokkuus.

Sinisilmäinen maailmanparannus politiikka on todettu pahasti epäonnistuneeksi ja kansa länsimaissa äänestää rajat kiinni politiikan puolesta. Vaikka rajavartiostossa koulutetaan hallitsemaan tilanne, jossa rajan yli pyrkii suuri joukko ihmisiä, löytyisikö edellämainituille äärivaihtoehdoille kuitenkin jokin kultaisen keskitien politiikka?

Jari-Pekka Teurajärvi (kesk.), Oulu

teurajarvi@hotmail.com / 0408073847


LÄHTEET

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Trump, vaalilupaukset