Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

Susi päätös maksaa koripallon arvokisapaikasta

Share |

Sunnuntai 2.2.2014 klo 1.16 - Jari-Pekka Teurajärvi


Olen korruptiota vastaan ja mielestäni oli väärin maksaa arvokisapaikasta. Suomen koripalloliitto maksoi 500 000 euroa kansainväliselle koripalloliitolle (FIBA), jotta liitto antoi Suomen koripallomaajoukkueelle osallistumisoikeuden lajin MM-kisoihin Espanjassa 2014. Suomen lisäksi arvokisapaikasta maksoivat Kreikka, Turkki ja Brasilia. Edellämainituissa valtioissa korruptio on normi, mutta nyt tähän joukkoon liittyi Suomi. Jopa Italia hylkäsi tarjouksen villistä kortista, jonka hinta heidän osaltaan olisi ollut huhujen mukaan 1 000 000 euroa. Italian koripalloliiton puheenjohtaja Gianni Petruccin mukaan Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) taloudelliset vaatimukset villiin korttiin eivät ole eettisesti hyväksyttäviä.

Suomalaiselle koripallolle MM-arvokisapaikka ja siinä sivussa kaupantekiäisinä tullut EM-arvokisapaikka ovat lottovoitto lajin kannalta. Toivon ja niin myös liitto toivoo, että lajin pariin löytää yhä useampi juniori. Myös Susijengin faneille arvokisat ovat unelmien täyttymyt. Myös pelaajille arvokisat ovat unelmien täyttymys.

Positiivisista näkökulmista huolimatta en hyväksy korruptiota, enkä aio seurata kyseisiä kisoja. Nyt on maksukanavien vuoro iskeä tähän saumaan ja ostaa yksinoikeudet näyttää pelit Suomessa. Tämä päätös tietenkin kumoaisi sen skenarion, että junioreita saataisiin lajin pariin lisää?

LÄHTEET:

Suomen koripalloliitto

Villi kortti –päätöksissä lähestytään H-hetkeä – näin voit vaikuttaa Susijengin MM-unelman toteutumiseen!

Susijengi ulvoo syksyllä MM-kisoissa!

Susijengin kilpakumppani luopui villin kortin hakemisesta

Avainsanat: korruptio


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini