Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

Rasismi rehottaa perussuomalaisissa

Share |

Maanantai 10.10.2016 klo 10.31 - Jari-Pekka Teurajärvi


Olen toiminut viisi vuotta perussuomalaisissa ja saanut mahdollisuuden tutustua isoon joukkoon perussuomalaisia. Perussuomalaisissa on paljon rasisteja.

Perussuomalaisissa on myös paljon maahanmuuttokriittisiä, joiden poliittinen intressi ei ole rasismi. Tämä asiallinen maahanmuuttopolitiikka ei saa kuitenkaan uskottavuutta jatkuvien rasististen ulostulojen ansiosta. Myös muu politiikan teko menettää uskottavuuttansa.

Rasismi käsitteenä on epäselvä ja tulkintoja siitä on lähes yhtä monta kuin tulkitsijoita. Rasismi ei ole Suomessa rikos. Rasistinen motivaatio rikoksessa voi kuitenkin johtaa ankarampaan tuomioon, kuin vastaava rikos ilman rasismia. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on rikos ja rasistinen teko.

Rasismikortti heiluu tänä päivänä herkästi, mutta perussuomalaisten osalta usein ansaitusti. Perussuomalaisissa on myös paljon niin sanottuja tolkun ihmisiä. Nämä ihmiset joutuvat kärsimään ja saavat rasistin leiman pelkästään olemalla perussuomalaisia.

Maalaisrasismi on yleistä muidenkin kuin perussuomalaisten osalta. Tähän liittyy ennakkoluuloja ja muukalaispelkoa. Maalla käytetään yleisemmin arkikielessä sitä vanhaa suomalaista sanavarastoa, mikä kaupungeissa on jo kiellettyä. Maalaisrasismia pahempaa on rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuuden perusteella tapahtuva syrjintä.

Puolue näyttää sallivan rasismin. Joihinkin räikeimpiin tapauksiin on puututtu ja annettu kenkää puolueesta, kuten kansanedustaja Hirvisaaren tapauksessa. Useissa tapauksissa on selvinnyt varoituksella tai jäähyllä.

Tälläkin hetkellä useampi perussuomalaisten rasistinen möläytys on poliisin tutkinnassa. Sananvapauden rajoja koetellaan. Rasismin raja näissä on jo usein ylitetty.

Terhi Kiemunki teki itsestään rikosilmoituksen, koska oli kirjoittanut rasistisen kirjoituksen. Kiemunki halusi saada viranomaisen päätöksen, että onko kirjoitus rasistinen vai sananvapauden mukainen. Poliisin esitutkinnan jälkeen apulaisvaltakunnansyyttäjä päätti nostaa syytteen Kiemunkia kohtaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Terhi Kiemunki on perussuomalaisen kansanedustajan avustaja ja tuli tunnetuksi rasistisista kommenteistaan muslimilasten virpomiskommenteillaan.

Poliisin tutkinnassa on myös ainakin kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen sekä Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen rasistiset kommentit. Hakkaraisen osalta ollaan edetty syyteharkintaan. Kumpaakin heistä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Edellä mainitut tapaukset ovat vain jäävuoren huippu. Rasismin annetaan puolueessa rehottaa, koska myös rasistilla on äänioikeus. Rasismiin pitäisi puuttua puolueen sisällä isolla kädellä, mutta mitä puolueesta jäisi jäljelle?

Jari-Pekka Teurajärvi (pj.)

Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri ry

0408073847 / teurajarvi@hotmail.com


LÄHTEET

US: Kiemunki ilmoitti tekstinsä poliisille – nyt tuli syyte

YLE: Perussuomalaisten Sebastian Tynkkysen kirjoituksista esitutkinta

YLE: Kansanedustaja Hakkaraisen muslimikirjoittelu etenee syyteharkintaan

Avainsanat: rasismi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini