Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

Hallitus jatkaa Suomen alasajoa, mikä on motiivina?

Torstai 7.8.2014 - Jari-Pekka Teurajärvi

Suomen alasajo jatkuu EU:n Venäjälle asettamien pakotteiden ja Venäjän asettamien vastapakotteiden voimalla. Suomen hallitus ei tee asialle mitään muuta, kuin selittelee tyyliin "Ei tämä juuri Suomeen vaikuta". Tosi asia on kuitenkin, että vaikuttaa ja suuresti. Valio on yrityksistä ensimmäinen, jolla raaka-aineet näyttävät homehtuvan käsiin, sillä Venäjä asetti tuontikiellon kaikille meijerituotteille. Valion liikevaihdosta viidennes (1/5) koostuu Venäjän markkinoista. Odotettavissa on lomautuksia ja jopa irtisanomisia.

Suomalaisen kuluttajan näkökulmasta tilanne voi näyttää jopa hyvältä, sillä on oletettavaa että meijerituotteiden hinnat laskevat ylitarjonnan vuoksi. Tilanne on kuitenkin harhaanjohtava, sillä hinnanalennukset kostautuvat kansallisen talouden lisääntyvänä taantumana viennin tyrehtyessä ja ansiotuloverojen pienentyessä. Suomen elintarvikeviennistä neljännes menee Venäjälle.

Ukrainan kriisi näyttää jälleen kerran EU:n haitallisen vaikutuksen Suomen talouteen ja kansaan. Päätäntävalta on muualla kuin täällä Suomessa. Toki pakotteiden alkuperäinen tarkoitus on hyvä, mutta hinta meille suomalaisille on liian kova. Samaan aikaan suuret EU maat jatkavat vientiään Venäjälle vanhaan tapaan niillä talouden osa-alueilla, jotka ovat kyseisille maille tärkeitä. Pakotteet vaikuttavat eniten juuri Suomen talouteen.

Toivon pikaista ratkaisua Ukrainan kriisiin sekä uutta hallitusta Suomeen. Ihmettelen mikä on Suomen hallituksen motiivi tälle kansakunnan alasajolle? Muutama huippuvirka EU:ssako?

LÄHTEET:

Uusi Suomi: Valio-johtaja ryöpyttää: Suomi löi Venäjääkin pahemmin

Keskisuomalainen: Talousvaliokunnan puheenjohtaja: Vastapakotteilla kielteinen vaikutus Suomeen

Maaseudun tulevaisuus: Marttila: ”Pahin vaihtoehto toteutuu”

Taloussanomat: Venäjä iskee: Elintarvikkeille täysi stoppi

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valio, Suomen hallitus

hallitus vie tuhkatkin pesästä syrjäseutujen lapsiperheiltä

Keskiviikko 26.3.2014 klo 9:18 - Jari-Pekka Teurajärvi

Lapsilisää ja asuntolainojen korkovähennystä heikennetään! Lisäksi syrjäseuduilla työssäkäynti on entistä kalliimpaa johtuen edelleen nousevista autoilun kustannuksista ja työmatkan verovähennysoikeuden kaventumisesta. Samalla tieverkoston annetaan rapistua!

Nykylainsäädännön mukaan syrjäseudun asukas joutuu vastaanottaamaan työtä 80 km päästä tai karenssit paukkuu päälle. Tuo 80 km matka molempiin suuntiin tulee entistä kalliimmaksi kun usein joutuu pakon sanelemana sen kulkemaan omalla autolla. Syrjäseuduilla ei näet bussit kulje samaan tapaan kuin pääkaupungin metropolialueella. Hallitus on päättänyt nostaa sekä ajoneuvoveroa, että polttoaineveroa. Lisäksi oikeutta vähentää työmatkakuluja verotuksessa kavennetaan. Mahtava yhtälö!

Hallitus on päättänyt leikata myös liikenteen väylärahoista, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että syrjäseutujen tiestön annetaan rapistua entisestään. Autoilusta maksetaan siis kova hinta, mutta rahoja ei toki ohjata autoilijoiden käyttämään tiestöön.

Jokapäiväinen 160 km työmatkan ajaminen huonokuntoisella tiellä, talviliukkaalla ja pimeässä luulisi myös käyvän raskaaksi ja vielä kun ottaa huomioon, että työssäkäynnin ilosta voi joutua pienipalkkaisella alalla ja syrjäseudulla jopa maksamaan! Lapset joutuvat olemaan päivähoidossa 8 tunnin työpäivän päälle vielä 2-3 tuntia, koska vanhempi ajaa henkensä kaupalla työmatkaansa.

Suoraan sanottuna, hallitus näyttää persettä syrjäseutujen lapsiperheille!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hallitus, Kehysriihi, Lapsilisä, Syrjäalueet