Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

hallitus vie tuhkatkin pesästä syrjäseutujen lapsiperheiltä

Share |

Keskiviikko 26.3.2014 klo 9.18 - Jari-Pekka Teurajärvi


Lapsilisää ja asuntolainojen korkovähennystä heikennetään! Lisäksi syrjäseuduilla työssäkäynti on entistä kalliimpaa johtuen edelleen nousevista autoilun kustannuksista ja työmatkan verovähennysoikeuden kaventumisesta. Samalla tieverkoston annetaan rapistua!

Nykylainsäädännön mukaan syrjäseudun asukas joutuu vastaanottaamaan työtä 80 km päästä tai karenssit paukkuu päälle. Tuo 80 km matka molempiin suuntiin tulee entistä kalliimmaksi kun usein joutuu pakon sanelemana sen kulkemaan omalla autolla. Syrjäseuduilla ei näet bussit kulje samaan tapaan kuin pääkaupungin metropolialueella. Hallitus on päättänyt nostaa sekä ajoneuvoveroa, että polttoaineveroa. Lisäksi oikeutta vähentää työmatkakuluja verotuksessa kavennetaan. Mahtava yhtälö!

Hallitus on päättänyt leikata myös liikenteen väylärahoista, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että syrjäseutujen tiestön annetaan rapistua entisestään. Autoilusta maksetaan siis kova hinta, mutta rahoja ei toki ohjata autoilijoiden käyttämään tiestöön.

Jokapäiväinen 160 km työmatkan ajaminen huonokuntoisella tiellä, talviliukkaalla ja pimeässä luulisi myös käyvän raskaaksi ja vielä kun ottaa huomioon, että työssäkäynnin ilosta voi joutua pienipalkkaisella alalla ja syrjäseudulla jopa maksamaan! Lapset joutuvat olemaan päivähoidossa 8 tunnin työpäivän päälle vielä 2-3 tuntia, koska vanhempi ajaa henkensä kaupalla työmatkaansa.

Suoraan sanottuna, hallitus näyttää persettä syrjäseutujen lapsiperheille!

Avainsanat: Hallitus, Kehysriihi, Lapsilisä, Syrjäalueet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini