Blogi (Jari-Pekka Teurajärvi)

Mikä eläkevirka Hautalalle luvattiin?

Perjantai 11.10.2013 - Jari-Pekka Teurajärvi

Kirjoitan tämän Nokian Lumia 820 älypuhelimella, joten lyhyeksi jää ja kirjoitusvirheitä voi löytyä. Asiavirheitä toivottavasti ei.

Minua kiinnostaa Hautalan erossa enää lähinnä se, että minkä eläke/huippuviran Vihreiden johto lupasi hänelle, jotta hän eroaa. Paine Hautalaa sekä Vihreitä kohtaan kasvoi sietämättömäksi. Hautala olisi voinut katsoa halutessaan homman pisimmän kaavan kautta, mutta hänelle annetuista vaihtoehdoista hän valitsi eron.

Nähtäväksi jää, että mitä luvattiin, jotta puolueen etu saatiin saavutettua. Selvää on, että Hautalan poliittinen ura huipulla on ohi. Vihreät siellä vielä jatkaa ja puhdistus tuo lisää luottamusta ja kannatusta. Vieläkin paremman luottamuksen Vihreät olisivat ansainneet, mikäli Oras Tynkkynen olisi jättänyt puheet "työtapaturmasta" kiristysviestin mukaan liittämisen "unohtamisesta" sikseen ja olisi sanonut suoraan, että "mitä tässä olisi enää muutakaan osannut odottaa, viesti jätettiin tahallaan pois, jotta koko totuus ei olisi selvinnyt."

Isometsälle luvattiin Lahden ensimmäisen doping-käryn jälkisaunassa miljoona markkaa, jotta ottaa kaikki syyt yksin niskoilleen. Tämän jälkeen Isometsä vannoi Lapinmiehen rehellisyydellä keittäneensä yksin oman doping soppansa. Totuus järjestelmällisestä doping-ohjelmasta selvisi kuitenkin muutamia päiviä myöhemmin. Miljoona markkaa tais jäädä saamatta. Maine meni. Kaikilla. Lopullisesti.

Lukijan vastuulle jää pohtia, että onko näkyvissä oleva vain jäävuoren huippu?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kotimaa, harmaatalous, Hautala, korruptio, Vihreät

Hautala ei eroa

Keskiviikko 9.10.2013 - Jari-Pekka Teurajärvi

Ministeri Heidi Hautalan eroa ei tulla näkemään. Ei, vaikka hän olisi kuinka estänyt valtion omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä rikosilmoituksen tekemisen Greenpeacea vastaan jäänmurtajan valtaus tapauksessa. Kyseisen ministerin moraali on punnittu jo aikaisemmassa skandaalissa. Kun hän teetti työtä pimeänä ja samaan aikaan oli jäsen harmaan talouden ministeriryhmässä, hänelle riitti että pyytää tekoaan anteeksi.

Kyllähän sitä tästä viimeisimmästäkin skandaalista pääse eroon anteeksi pyytämällä. Ja se riittää, että pyytää anteeksi hallitukselta hallituksen kokouksessa. Kansan ei tarvitse anteeksipyyntöä odotella.

Tosiasiassa en usko että Hautala pyytäisi eroa siksikään, että uskottavuus on jo mennyt. Hautala on nähnyt paljon vaivaa ja käyttänyt paljon rahaa päästäkseen nykyiseen asemaan. Jos hän eroaa, käytännössä hän voi sanoa, että poliittinen ura huipulla oli sitten siinä.

LÄHTEET:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013100917581780_uu.shtml

http://yle.fi/uutiset/hautala_pyysi_anteeksi_pimean_tyon_teettamista/653...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kotimaa, harmaatalous, Hautala, korruptio, ministeri

Prostituutio sallittava

Torstai 5.9.2013 - Jari-Pekka Teurajärvi

Maailman vanhimmaksi ammatiksi sanotaan prostituutiota. Suomessa seksin myyminen on sallittua, mutta paritus sekä seksin osto parituksen tai ihmiskaupan uhreilta kiellettyä.

Oikeusministeri teetti selvityksen, jonka pohjalta hänen mielestään ammatinharjoittaminen pitäisi kieltää, koska nykyinen laki ei anna riittävää turvaa ammatinharjoittajalle, eli prostituoidulle. Ministeri, joka on Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen jäsen, ehdottaa Suomeen ruotsalaista mallia. Kyseisessä mallissa seksin ostaminen on kiellettyä, mutta myyminen sallittua. Tilanne on samankaltainen kuin, että autokauppias saa myydä autoja, mutta ostaja ei saa sillä ajaa. Ostokiellossa tilanteen tekee ongelmalliseksi myös se, että jos asiakas huomaa ostaneensa palvelun ihmiskaupan uhrilta, ei asiakas uskalla ilmoittaa sitä viranomaiselle, koska asiakas on myös tehnyt rikoksen ostaessaan palvelun. Tällöin vakavampi rikos eli ihmiskauppa jää ilmoittamatta, selvittämättä ja rankaisematta.

Mielestäni ei ole myöskään järkevää kieltää ammatinharjoittamista, koska täyskiellot yleensä tarkoittavat sitä, että toiminta jatkuu laittomana. Erityisesti prostituution osalta tilanne muuttuisi täyskiellon astuessa voimaan huonompaan suuntaan. Ala siirtyisi kokonaan maanalle ja prostituitujen asema heikkenisi ja parituksen määrä kasvaisi. Prostituoitu ei uskaltaisi hakeutua tukipalveluiden piiriin, eikä uskaltaisi ilmoittaa mahdollisista rikoksista itseään kohtaan.

Olen prostituution täyskiellon sijasta täyssallimisen kannalla. Ammatinharjoittajien asemaa voitaisiin parantaa perustamalla (kunnallisia?) Bordelleja, joissa olisi myös lakisääteiset tukipalvelut. Tällä voitaisiin turvata ammatinharjoittajien työolosuhteet sekä terveydentila. Samalla ehkäistäisiin ihmiskauppaa. Ammatinharjoittamisen laillistaminen mahdollistaisi myös rehellisen verojenmaksamisen ja ehkäisisi siten harmaata taloutta. Prostituutio olisi ammatti muiden joukossa ja ammatinharjoittaja voisi saada ansaitsemaansa eläkettä, ansiosidonnaista päivärahaa tai jäädä tarvittaessa sairauslomalle. Työttömiä ei pitäisi kuitenkaan TE-toimiston puolesta määrätä töihin bordelleihin, tämä tulisi kirjata lakiin.

Bordellit ovat laillisia mm. Saksassa, Hollannissa ja Kreikassa. Mallia voitaisiin ottaa kyseisistä maista. Vain mielikuvitus on rajana, esimerkkinä Sveitsiin vasta avattu drive-in seksiä myyvä alue.

LÄHTEET:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/62058-ministeri-seksin-ostaminen-kiellet...
http://fi.wikipedia.org/wiki/Prostituutio
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/62061-vastaus-anna-maja-henrikssonille-p...
http://tompackalen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123954-oikeusministeri-henri...
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1377484164673

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Prostituutio, harmaatalous, ihmiskauppa